snuffeltuin voor je hond in het meetjesland

SAMEN NAAR RUST

Als je samen wil werken en plezier maken is stressreductie ook zeer belangrijk. In onze sensory belevingsweide, laat ik je zien hoe leuk stressreductie kan worden. We gaan samen op snuffelzoektocht en je gaat zien hoeveel rust dit brengt bij je lieverd.​

NA plezier komt ontspanning

Wat doe je tussen het sporten door?

Als je een hollistische blik werpt op sporten met je hond, is het belangrijk dat je ook rust in rekening brengt. Je kan sowieso niet elke dag gaan sporten dit is veel te belastend voor het lichaam en natuurlijk ook voor de hersenen. Ook raad ik niet aan om elke dag thuis te oefenen. Maar wat kan je dan doen op de dagen dat je niet aan het oefenen bent? De dagen dat je moet rusten samen met je hond? Want natuurlijk verwachten zij wel om samen wat leuks te doen. Dan is onze belevingsweide of snuffeltuin voor je hond echt de perfecte optie. 

Snuffelen brengt rust na een leuke sessie bij hondenschool meetjesland
Maar wat als...

Je de mentale spieren net zo hard liet werken als de fysieke?

Ik weet dat de meeste mensen de neiging hebben om zich te concentreren op de fysieke conditie van hun honden en dus fysieke activiteiten voorop plaatsen. Maar het is wetenschappelijk aangetoond dat fysieke rust net zo belangrijk is. Maar wat doe je dan met je hond die zich misschien verveelt? Dat is de mentale gezondheid stimuleren! In onze snuffeltuin voor je hond of sensory belevingsweide worden echt alle zintuigen van je hond gestimuleerd: horen, ruiken, zien, voelen en proeven. 

Zo gaan we dit oplossen

SNUFFELTUIN VOOR JE HOND

Hoe begeleid je je favoriete huisgenoot nu naar deze plaats van mentale stimulatie en rust? Daar ga ik je bij helpen. In deze les ga ik samen met jou en je hond onze snuffeltuin ontdekken. Ik begeleid jullie hierdoor en zorg voor extra materialen en geuren zodat het echt interessant wordt. We gaan verschillende materialen, texturen en geuren samen ontdekken. Zodat je hond zijn hersenen kan stimuleren en tegelijkertijd ook echt kan gaan ontspannen. Het is ook de ideale plaats voor honden die angsten ervaren omdat ze in hun eigen tempo de omgeving kunnen verkennen. Een snuffeltuin of belevingsweide werkt stress verlagend voor honden. Dus ook honden met een hoog stressniveau kunnen hier zeker baad bij hebben. We gaan je hond aanmoedigen om echt al zijn zintuigen te gebruiken. De snuffeltuin voor je hond in het meetjesland is echt een meerwaarde voor jou en je hond.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het?

Snuffelen brengt rust na een leuke sessie bij hondenschool meetjesland

De belevingsweide is beschikbaar vanaf juli 2023