HONDENSPORT EVERGeM

Samen in beweging

Jij wil echt blijvend plezier met je hond beleven? Dan is het tijd om samen een hondensport te gaan beoefenen. Je hebt keuze uit treibball, agility, rally-o en hoopers. Een goede relatie is samen plezier maken. Ontdek snel wat dit voor jou en je hond kan betekenen!

Waar je nu tegenaan loopt

Hondensport komt met druk en competitie

Je wil graag wat meer met je hond doen, maar je weet niet wat en hoe. Bij de klassieke hondenschool moet je eerst een brevet halen in gehoorzaamheid voor je kan starten met plezier maken. Die drukte is te veel voor je hond dus jullie blijven steeds vastzitten en hebben het ondertussen allemaal opgegeven. Je zou gewoon graag samen plezier maken zonder alle druk die erbij komt kijken om wedstrijden te doen of alles perfect uit te voeren. Voor jou gaat het om een hobby hebben samen en plezier maken. Niet over competitie en de beste zijn. 

Hondensport: Agility bij de plezantste hondenschool van het meetjesland
Maar wat als...

jij en je hond plezier konden maken zonder voorwaarden?

Laten we stoppen met druk leggen op onszelf en onze honden om steeds beter te worden. Het is tijd om de focus te verleggen naar gewoon plezier maken samen en te leren werken als een team. Want dat is uiteindelijk wat je wil, als beste vrienden door de wereld gaan en elkaar aanvoelen. Zonder verplichtingen, zonder druk. Samenwerking tussen jou en je hond is fun. Hondensport hoeft niet competitief te zijn! Dus wil jij samen met je hond een hobby beoefenen dan zijn mijn funklasjes zeker iets voor jou! Je hebt de keuze uit: Agilty, Treibball, Rally-O en Hoopers. 

Wat andere baasjes zeggen

Scroll door de reviews om er meer te lezen, of gebruik de navigatie (rondjes) hieronder.

Zo gaan we dit oplossen

Hondensport als hobby voor elke hond

Hondensport hoeft niet competitief te zijn. Je hoeft geen jaren klassieke gehoorzaamheid doen om te starten. Je hond hoeft zelfs niet sociaal te zijn naar andere honden om samen plezier te maken. Ik bied verschillende sporten aan, zodat er voor elke hond wel iets bij zit dat past. Is je hond al wat ouder of mag hij geen snelle bewegingen maken? Dan is Hoopers perfect voor jullie. Is je hond een echte herder? Probeer dan Treibball. Wil jij samen met je hond beweging, dan zou Agility wel iets voor jullie kunnen zijn. Per sport heb je de keuze om het privé te beoefenen of in kleine groepjes van drie. Zo kan jij ook met je hond deelnemen als die het moeilijker heeft met andere honden. Laat dus de druk en de verwachtingen op en leg je focus opnieuw op genieten en plezier maken! 

Voor ieder wat wils

TREIBBALL

Deze hondensport is geweldig voor elke hond die graag schapen hoed of zaken samendrijft. Er liggen allemaal grote gymnastiek ballen in een veld en je hond moet deze door een doel rollen. Het is niet de bedoeling dat je hond wilt achter de ballen rent, maar gecontroleerd de commando's van zijn menselijke partner volgt. Heerlijk om te zien!

AGILITY

Deze hondensport is voor de actievelingen! Jij en je hond leggen zo snel mogelijk een parcours af vol hindernissen. Springen, tunnels, slalommen. Jij loopt mee, samen met je hond. Dus wil je samen in de sport duiken is agility geweldig om samen de conditie op te bouwen. Een heerlijke sport om echt samen aan de slag te gaan.

RALLY-O

Dit is een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid. Een sport zonder stress of druk. Alles gebeurt op een heel ongedwongen manier en je kan je hond zoveel aanmoedigen als je wil. Je gaat verschillende oefeningen lopen samen met je hond en volgt een uitgestippeld parcours aangepast aan jullie noden en ervaring.

HOOPERS

Deze sport is perfect voor de honden of mensen waarvoor agility te fysiek belastend is. Je hond rent vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit hoops, tonnen, korte tunnels en hekjes. Er wordt nooit gesprongen. Jij hebt een vierkant van een meter waarin je de commando's geven en je hond leert werken op afstand van jou.

FUN-LESSEN

In deze lessenreeks doen we elke les iets anders. Er komen verschillende truckjes aan te pas, de kwispelkaarten worden gebruikt, vanuit verschillende sporten komen er ook een aantal aspecten aan te pas, enz. We gaan gewoon fun beleven, niets moet! Na de lessenreeks zal je hond een aantal leuke tricks rijker zijn.

BODY & BALANCE

Body & Balans voor honden is een essentieel aspect van hun algehele welzijn. Bewust bewegen, coördinatie, balans en flexibiliteit zijn de belangrijkste bij Body&Balans. Door het bewust bewegen, traag bewegen, leert een hond z’n volledige lichaam te gaan gebruiken. Dit vergt wel wat concentratie en focus. Deze lessen worden gegeven door Kelly De Smet

LIFE SKILLS

Zelfbeheersing is voor sommige honden een enorme uitdaging! In deze lessen gaan we aan de slag met allerlei ‘prikkels’ die we in het dagelijks leven tegen komen. Valt er wel eens iets van tafel en springt je hond gelijk een gek ernaar toe, of wil hij alles wat op straat te eten ligt opeten. We gaan dus gaan werken op zelfbeheersing bij voedsel maar ook op andere dagelijkse handelingen. Zoals vb door een deur gaan, anderen begroeten, andere honden leren negeren, rust opbouwen bij verzorgingshandelingen, enz….

LOCATIELESSEN

We gaan aan de slag op verschillende locaties. Tijdens deze lessen gaan we werken aan de aandachtsoefeningen. Op locatie komen we in verschillende situaties die we in het dagelijkse leven wel eens kunnen tegen komen. De zelfbeheersing op allerlei prikkels wordt hier opgebouwd.
PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Hondensport: Agility bij de plezantste hondenschool van het meetjesland

Eerst een keer proeven van de hondensport? Volg dan zeker een workshop!