Over mij

Samen plezier maken is de start voor een hechte band met je hond

Hoe het allemaal begon…

Ik ben Marijke en ben zoals velen gestart in onwetendheid. Hard trainen, strenge opvoeding. Gelukkig heeft mijn leermeester Apoyo me laten zien dat het ook anders kon. Ik kan hem niet genoeg bedanken voor zijn wijze lessen. Ik wil ervoor zorgen dat jullie mijn fouten niet hoeven te maken en meteen een goede start kunnen nemen met jullie honden. Ik zie nu al meteen verschil in mijn aussie Munah, die van pup af op een positieve manier is ondersteunt geweest. Dit is de key voor een hechte band met je hond.

Samenwerken maakt ons beide echt gelukkig. Samenwerken met Munah laat me zien wat gelukkig samenleven met een hond kan betekenen. Ik wil dat plezier centraal staat in het samenleven met je hond. Dus dat is wat ik jullie aanbied. Geniet van elkaar tijdens leuke activiteiten, zonder druk en verwachtingen.

DoggyWise - Munah, Apoyo, marijke Een hechte band met je hond leer je bij DoggyWise

Mijn fouten moeten jullie niet meer maken

Zelf heb ik een hele weg afgelegd. Ik heb mijn eerste hond Apoyo nog getraind met een sliplijn. Iets waar ik niet trots op ben, dit was een keuze die veel gevolgen had voor zijn welzijn. Maar dankzij de fouten die ik toen heb gemaakt en dankzij Apoyo, ben ik gaan bijleren. Ondertussen weet ik dat je geen baas hoeft te zijn over je hond om een mooie relatie te krijgen. Met liefde, geduld en plezier bereik je net zoveel. Ik heb alle fouten gemaakt en daardoor moet jij nu geen fouten meer maken met jou hond en kan je meteen op de best mogelijke manier starten! Een hechte band met je hond ligt dus echt in je handbereik.

“My fashion philosophy is, if you’re not covered in dog hair, your life is empty.” – Elayne Boosler

Een hechte band met je hond leer je bij DoggyWise - Hondenschool meetjesland

Apoyo en Munah

Apoyo was mijn grote leermeester, hij kwam 15 jaar geleden in mijn leven en was mijn eerste eigen hond. Apoyo was een duitse herder-labrador mix en zoals ik hiervoor vertelde heb ik met hem alles geleerd. Ondertussen is Apoyo naar de regenboogbrug maar ik heb alles aan hem te danken. 

In 2017 kruiste Munah, mijn prachtige australische herder ons pad en toen kwam ik in contact met mensen waarvan ik echt veel geleerd heb. Ik begon met workshops te volgen en was enorm hongerig naar meer. Uiteindelijk besloot ik om terug te gaan studeren en van mijn passie mijn beroep te maken. 

Sinds mei 2021 is DoggyWise mijn leven, en help ik jou om ook een hechte band met je hond te krijgen op een welzijnsgerichte en wetenschappelijk onderbouwde manier. 

Opleidingen

Naam cursusJaartal behaaldNaam opleider
Trainer Kyno Coach2021Kyno-Coach Academy
Instructeur Kyno CoachIn opleidingKyno-Coach Academy
Kind Hond programmaIn opleidingDierbare Ontmoetingen

Bijscholing

InhoudOpleiding/congress
Thomas Demeulenaer, Sofie Callens, Ineke Vander Aa, Joke MontenyFriendly With Dogs 2020
Lezing DogsitiefIneke Van Der Aa
Lezing Trainingsvrij Opvoeden & holistisch werkenPetra Driesen
Geert De Bolster, Judith Lissenberg, Annelies De PaepFriendly With Dogs 2019
Monique Bladder, Elke Boxoen, Suzy Deurinck, Els Vidts, Cindy Van DorstFriendly With Dogs 2018
Lezing Getting the DIE out of DIETPetra Driesen
Lezing Taal van de HondDebbie Vercammen (Pawprints)
Lezing (vacht)verzoringShana Vleminckx
Webinar Pain and the influence on behaviorAmber Watson
Webinar SnuffeltuinenJudith Lissenberg
Webinar BalanstrainingInge Dillen
Online Bijscholing ‘to drug or not to drug’VDG (Vereniging voor gedragsprofessionals)